събота, 27 март 2021 г.

10-те начина на мислене, които привличат успеха

Успехът е нещо, което много хора искат, но не всеки го постига. Защо се случва това? Няма голяма разлика между един предприемач и друг по отношение на уменията, всичко се свежда до това да имате идеалната нагласа за създаване на практически навици и поддържане на баланс между привързаност, ангажираност и оставяне на нещата да се случват.

Ето 10 нагласи за успех:

1. Изберете смелост пред страха. За да успеете, трябва да сте смели и да рискувате. Успехът е свързан с излизането отвъд онова, за което мислите, че сте способни да се отправите, впускайки се в неизвестното. Няма значение дали ще се провалите или ще успеете, в крайна сметка ще имате обучение, което ще ви помогне да израствате.

2. Вярвайте в себе си. Отношението е всичко. Отрицателното отношение намалява шансовете за успех. Когато наистина вярвате в себе си, можете да постигнете всичко - в рамките на това вярване ще намерите силата да създадете издръжливостта и силата, от които се нуждаете, за да продължите, когато движението стане трудно.

3. Изберете добра компания. Хората, с които се обграждате, е едно от най-важните решения, които ще вземете, докато се издигате като лидер. Негативността е заразна и ако вашият работен екип, особено шефът, е отрицателен, ще има таван, който ще ви попречи да се изкачвате.

За да постигнете целите си, бъдете готови да смените персонала, ако е необходимо. Ако сте шеф, незабавно се отървете от токсичните си съоръжения. Необходим е само един такъв човек, за да унищожи морала на цялата кампания. По-късно, когато се обградите с ориентирани и успешни хора, можете да се поучите от тях и да възприемете някои навици, за да останете на правилния път.

4. Приемете лични цели. Да знаете и да сте наясно къде се движи вашият бизнес е нещо, което идва отвътре. Когато избирате цели, вие сте по-мотивирани да ги постигнете. Когато целите ви са ясно дефинирани, те имат по-дълбоко значение и в крайна сметка ще имат много по-голямо въздействие върху вашата идентичност.

5. Имайте цел и визия. Визуализацията е мощна, защото действията следват мислите. Добра техника за подхранване на визията и целта ви е да напишете тези видения. Някои хора го записват, други посочват дата, когато ще получат това, което искат. Всеки човек трябва да реши кое му работи най-добре.

Мисля, че ако нещо е написано, е по-вероятно да бъде изпълнено, отколкото ако остане в съзнанието ни. Когато правите визуално предложение , автоматично го превръщате в реалност. Когато го оставите в ума си, това е само желание.

6. Приемете предизвикателството. Има няколко лесни пътеки нагоре по планината, но те са трудни за намиране. Предизвикателствата са съществена част от всеки вид бизнес и именно това причинява растеж. Всяко предизвикателство, което стои на пътя, ви дава възможност да създадете по-определена посока, за да достигнете до желаните от вас клиенти, мениджъри, номера и служители.

7. Бъдете взискателни. Селективността създава успех. Трябва да помислите дълбоко и интелигентно какво ви е необходимо, за да продължите да развивате и изпълнявате работните си цели. Да бъдеш нащрек означава да гледаш от всички ъгли и да поддържаш връзка със настоящето, за да не се налага да изчистваш грешки в бъдеще.

Бъдете взискателни с груповата динамика: кой човек е по-добър в определена позиция, кои клиенти или договори ще ви отведат по-далеч и кой момент ви призовава да направите или промените нещо и да бъдете по-ефективни.

8. Бъдете готови да рискувате. Няма гаранции по пътя към личния и професионалния успех в живота. Непознатото винаги ни плаши. Ето защо рискът и образованието често са необходимите механизми, за да разберете дали сте на прав път. Не стойте на място, където се чувствате комфортно, не можете да получите това, което искате, ако не рискувате да бъдете отхвърлени и тръгнете към това, което искате.

9. Правете това, което обичате. По-вероятно е да успеете в бизнеса, когато наистина изпитвате страст към нещо и правите кариерата си съобразена с вашата личност. Може би не харесвате всичко, което правите в работата си, но когато видите нещата отвън, осъзнавате, че си струва инвестицията на вашето време и енергия.

Бъдете готови да обичате и да намерите цел във всички аспекти, които вашият бизнес изисква, ангажирайте се с това и правете това, което е от полза за другите. Когато обичате бизнеса си, няма да има нищо, което да ви попречи да работите там, да го подхранвате и карате да расте.

10. Благодарност. Когато видите живота и кариерата си по отношение на това, което ви липсва, няма да можете да издигнете бизнеса си нагоре по стълбата на успеха. Отрицателността възпрепятства напредъка ви. Трябва да видите всичко, което имате, и да осъзнаете, че в сравнение със ситуацията на другите хора сте много добре. Навиците и гъвкавостта ще ви доведат до успех. 

Дистанционната работа отговорна ли е за тихото напускане?

Много традиционалистки лидери приписват този спад в производителността и нарастването на тихото напускане на дистанционната работа, но дал...