неделя, 21 март 2021 г.

Как да спрем да се чувстваме нещастни от успеха на другите

В свят, който показва успех, сякаш е трофей, много хора виждат себе си отразени в тази очевидна реалност, сякаш целта е да бъде постигната. Обаче това, което наричаме „успех“, има много лична мярка: за някои хора това ще имат пари, слава, престиж, материални блага; а за другите да бъдат добри родители, да имат добри намерения или да бъдат някой, който може да бъде доверен например.

Когато някой се чувства нещастен пред това, което излагат другите, това е така, защото механизмът за сравнение се активира вътрешно.

Сравнявайки себе си, вие винаги губите, защото на първо място, части от много ниска стъпка от потенциала, която бихте могли да постигнете, ако искате да се разширите; И след това визуализирате процеса на някой друг спрямо вашия, без да знаете как е в детайли и оставате с първото впечатление, което другите проектират, без да го поставяте под въпрос или да мислите. Това задейства несъзнателен механизъм, който ви намалява пред другите.

Например, когато се говори за материални постижения в социалните медии в стил „преди и след“ или „от бедни до милионери“, има пролука в средата, която кара много хора да се чувстват в неравностойно положение, защото автоматично мислят, че не са били докоснати. с „вълшебната пръчка“ на късмета и те се чувстват нещастни само като видят едно от тези изображения в интернет.

Както обясняват Алекс Ровира и Фернандо Триас де Бес в книгата си „ Успех “, „Ако сега нямате късмет, може би това е така, защото обстоятелствата са както винаги. За да дойде късметът е удобно да се създават нови обстоятелства. "

Ако искате да постигнете други видове резултати за себе си, вместо да се чувствате нещастни, трябва постоянно да правите нещо точно обратното на това, което правите, като започнете с промяна на вашия умствен модел, който определя вашия мисловен модел.

Как да спрете да се сравнявате

Сравняването на себе си е пряко свързано с ниското самочувствие - оценката, която имате за себе си - и с факта, че гледате прекомерно на другите - и именно върху този образ сравнявате вашата реалност. По този начин напълно ограничавате възможностите да изградите нещо по-добро за себе си.

Ефектът е, че всеки ден се чувствате по-зле и се появява вътрешен декрет, онзи малък вътрешен глас, който ви казва "Аз съм нещастен или нещастен." Може да се чувствате по този начин, макар че в действителност утвърждаването „Аз съм такъв“ е една от най-мощните ограничаващи мисли.

Защо? По същество, защото, мислейки по този начин, подсъзнанието се поставя в ролята на жертва и обезкуражава всяка възможност за подобрение, тъй като вие създавате котва, базирана на динамиката на оплакванията и съжалението. Всичко това ви кара да не се радвате на собствените си постижения, колкото и малки да ги смятате: винаги има нещо добро за спасяване.

Разбира се, много е добре да се възхищавате на положителните и забележителни черти на други хора, които ви служат като вдъхновение и мотивация. Правете го постоянно, за да се усъвършенствате!

Не забравяйте, че единствената валидна точка за сравнение е със себе си и как това, което сте направили вчера, определя нова точка на растеж днес. Животът не е състезание: той е да го изживееш и всеки от тях открива своите собствени преживявания.

5 ключа към успеха за вас

Добра отправна точка е да спрете да консумирате всякакви материали, които насърчават сравнението, от външния вид до постиженията на материала, тъй като те обикновено вървят по тази линия.

След това се съсредоточете върху постоянните подобрения в собствения си живот, без да се преструвате. Това ще ви спести големи количества разочарование, разочарование и ненужно страдание.

Можете да изградите свое собствено огледало, където можете да отразявате; последователно и конгруентно огледало; със самостоятелен образ, който работите отвътре, а не валидиран само от външния.

Представата за себе си е вътрешното възприятие, което имате за това кой сте, какво правите, вашето поведение, постижения и житейски опит. Ако решите да се визуализирате по нещастен начин, докато се подчинявате на безмилостна самокритика пред обкръжението си, може да почувствате, че образът ви за себе си е намален в сравнение с това, което интерпретирате от това, което другите хора показват.

На пръв поглед може да изглежда като завист, въпреки че дълбоко в себе си това е чувство за намалено самочувствие и самочувствие. Когато успеете да спрете да се сравнявате, вие завладявате живот с по-голяма свобода, пълнота и осъзнатост.

Ето пет ключа:

1. Сравнете вашата хронология. Става въпрос за наблюдение на живота, който водите като линия от момента, в който сте родени, до настоящия момент. Определете етапите, които са го отбелязали и които интерпретирате като важни и се признайте с благодарност за напредъка, който постигате: важно е да се чувствате по-добре.

2. Разровете се във вашите области, за да се подобрите. Откройте тези, които са ви позволили да растете в различни области. Дайте възможност на онези, които все още липсват, със съзнателни преживявания, които внасят повече от тези моменти в настоящия ви живот.

3. Поставете си цели и се придържайте към тях. Процесът на усъвършенстване, основан на „сравняване на себе си“ със себе си чрез анализ на различните етапи от живота, е постоянен и се подхранва от малки цели, които сте си поставили. Идентифицирайте ги, проектирайте плана за действие, следвайте ги и вижте как се променя животът ви.

4. Отклонете несъзнателния си поглед към другите. Когато се изкушите да се сравнявате, осъзнайте това отношение и се съсредоточете върху себе си и къде трябва да останете фокусирани, за да се подобрите. В живота мухълът на другите не служи за създаване на вашия опит, както никой не може да го направи вместо вас. Добра форма на подкрепа е да се разпознаете за всеки аспект, който полирате и подобрявате в произведението на изкуството, което е вашият живот.

5. Внимавайте за настоящето. Въпреки че свързването с миналото ви, за да наблюдавате преживяванията, които ви доведоха до настоящето, е валиден инструмент, не спирайте само в сравнение с това, което бяхте: трябва да се свържете тук и сега, за да не се разсейвате от това, което вътрешното промяната ще маркира. Действия, за да спрете да се сравнявате с другите, са тук и сега.

В крайна сметка сравнението се появява поради липсата на доверие във вас, в уменията, които имате и как да ги накарате да работят. Стив Фуртик каза: „Причината да се борим с несигурността е, че сравняваме задкулисието с най-видния филм от всички останали.

Така че сега знаете: започнете да снимате най-добрия си филм още сега, спрете да се сравнявате. Практикувайте достатъчно и ще започнете да виждате резултати.

Дистанционната работа отговорна ли е за тихото напускане?

Много традиционалистки лидери приписват този спад в производителността и нарастването на тихото напускане на дистанционната работа, но дал...